Kaivos-festivaali

PERJANTAI 7.9.

 

17:00   
Festivaalin & REima Hirvosen näyttelyn avaus

SUODINOSASTO

Kaivos-festivaalin 2018 taiteellinen johtaja Kaisa Kortelainen esittelee festivaalin teeman ja ohjelman. Samalla avataan viikonlopun ajan avoinna oleva Reima Hirvosen näyttely ja Riverian tanssin koulutuksen opiskelijoiden työstämät Kylähullu-soolot käynnistyvät.

18:00   
Esipuhe: Luovat Hullut

Karbidi

Musiikkitieteilijä Anne Teikari luotsaa keskustelua luovuudesta ja hulluudesta sekä zoomaa tulevan esityksen ohjelmaan. Haastateltavana ÄÄNI-kollektiivin pianisti Väinö Jalkanen.

19:00  
Luovat Hullut

TEATTERI Kiisu

Festivaalin avajaiskonsertissa kuullaan teoksia valtatien reunoilla kulkeneilta sekä erikoisia mieltymyksiä omanneilta säveltäjiltä.

Scelsi: Hyxos
Satie: Descriptions automatiques
Schumann: Drei Romanzen
Applebaum: Aphasia
* * * väliaika * * * 
Schönberg: Pierrot lunaire

22:00  
Iltasatu

takomo

Mitä käy, kun sielunsa myy paholaiselle? 

Stravinsky: Sotilaan tarina

 
muox01.jpg

 

LAUANTAI 8.9.

 

11:00  
Kuinka hulluudesta puhutaan

MURSKAAMO

Harmonikkataiteilija Janne Valkeajoki ja näyttelijä Juha Pulli höystävät hulluuteen erikoistuneen perinteentutkija anna kinnusen puhetta soivilla välähdyksillä Daniil Harmsin teoksesta Sattumia.

14:00  
Awake Percussion

TEATTERI kiisu

Arjen absurdius, yhteiskunnan ja yleisesti hyväksytyn ulkopuolella eläminen sekä ihmisiä yhdistävä kaipuu rauhaan ovat lyömäsoitinyhtye Awake Percussionin suunnittelemassa ohjelmistossa tapa tarkastella hulluutta ja sen suhdetta niin kutsuttuun normaaliin.

Treuting: Thank you (___)
Sarhan: Situations 4, "Vice versa"
Weinberg: Table Talk
Zinovjev: Sospirando I
Sarhan: Situations 7, “Imagination"
Snowden: A Man with a Gun Lives Here (Suomen ensiesitys)

16:00  
Avoin mikrofoni

takomo

Runot, laulut, tajunnanvirta, freestyle rap, tunnustukset, performanssit - mitkä tahansa mielelliset ja keholliset ilmaisut ovat kaikki tervetulleita Kaivos-festivaalin open mic –lavalle. Ilmoittautuminen festivaaliviikonlopun aikana festivaali-infoon tai suoraan juontajalle ennen tilaisuuden alkua.

18:00  
Esipuhe: q

Karbidi

Esipuhuttelussa seuraavan konsertin taiteellisesta suunnittelusta vastaavat säveltäjä Lauri Supponen sekä dramaturgi klaus Lumi maunuksela.

19:00   
q

TEATTERI kiisu

Q on näyttämöllinen kantaatti, jonka lähtökohtana toimii Miki Liukkosen romaani O (WSOY 2017). Q on O:sta polveutunut vieraslajisten bakteerien kulttuuri, jossa romaanin kieli törmää esiintyjien hengittäviin, laulaviin ja soittaviin kehoihin, ja lopulta on mahdotonta sanoa, kuka aloitti ajatuksen, jonka toinen jatkoi loppuun – tai jätti kesken. 

Tekstit: Miki Liukkonen
Teksti- ja esitysdramaturgia: Klaus Lumi Maunuksela
Musiikki: J.S.Bach/Hans Abrahamsen, Galina Ustvolskaja, Meredith Monk & Lauri Supponen

22:00   
Lada Nuevo

takomo

Lada Nuevon slaavilaista humppaa, suomalaista melankoliaa sekä yleismaailmallista voimaa uhkuva musiikki tarjoilee kuulijalleen täyslaidallisen kuumaa tunnetta. Suurimmillaan 10-henkiseksi kasvava karavaani kostuttaa tanssilattiat kaikkien keikkaa todistavien hiestä, ja tekee sen niin, että tuo keikka muistetaan vielä vuosien päästä!

 
muox02.jpg

 

SUNNUNTAI 9.9.

 

10:00-12:00   
Parantola

KIISUHALLI

Festivaalin taiteilijat tarjoavat vaihtoehtoisia sielunhoitomenetelmiä. Vastaanottopisteet ovat auki kahden tunnin ajan. 

13:00  
Esipuhe: Pakkotoisto

Karbidi

Haastateltavana Ulla Mäkinen. Ulla Mäkistä haastattelee Anne Teikari. Anne Teikari ja Ulla Mäkinen keskustelevat toistosta. 

14:00  
Pakkotoisto

TEATTERI kiisu

Kaivos-festivaalin muusikot porautuvat Outokummun ammattiopisto Riverian tanssijoiden sekä koreografi Ulla Mäkisen kanssa maailmaan, jossa toisto on tapa, muttei tapa. reichin teoksen koreografiasta vastaa tanssinopiskelija ella effendy.

Glass: dance no. 2
reich: music for pieces of wood

17:00   
Hullut & Kuninkaat

TEATTERI kiisu

Mitä valta saa aikaan ihmisessä? Kuinka kokemamme tai tunnustettu kuninkuutemme toisia ihmisiä tai luontoa kohtaan oireilee?

Schafer: La testa d'Adriane
Crumb: Vox Balanae
J. L. Adams: The Light Within
* * * väliaika * * *
Davies: Eight Songs for a Mad King

 
muox03.jpg