Matkustus ja majoitus

Outokumpuun on helppo matkustaa linja-autolla Kuopiosta tai Joensuusta. Lippuja voi ostaa matkahuollon sivuilta tai suoraan liikennöitsijän kuten Savonlinjan verkkokaupasta. Kaikki vuorot eivät pysähdy Outokummun linja-autoasemalla – sen sijaan lähes yhtä lähellä, Outokummun kaupungintalolla pysähtyy useampi määrä.

Majoitusta tarjoavat Hotelli Malmikumpu sekä Kyykerin kartano. Mikäli olet kiinnostunut edullisemmasta majoituksesta, ota yhteyttä osoitteeseen kaivosfestivaali@gmail.com

Outokummussa selviää festivaaliviikonlopun ajan myös autotta. Festivaalialue, kaupat ja majoituspalvelut sijaitsevat kaikki kilometrin säteellä kaupungintalon linja-autopysäkistä.

Outokummun kaupunki lainaa festivaalivieraille polkupyöriä panttia vastaan. Lainaaminen tapahtuu festivaali-infossa, joka sijaitsee Kuparissa, festivaalikahvilassa osoitteessa Kummunkatu 21.

Autolla saavuttaessa etäisyydet Outokumpuun ovat:

 Joensuusta 51 kilometriä 
 Kuopiosta 94 kilometriä 
 Savonlinnasta 133 kilometriä 
 Jyväskylästä 231 kilometriä 
 Lappeenrannasta  258 kilometriä 
 Helsingistä 420 kilometriä 
 Turusta 534 kilometriä 
 Rovaniemeltä 538 kilometriä 

Huom! Vanhan kaivoksen osoite on Kaivosmiehenpolku 2. Kaivos-festivaali tapahtuu kuitenkin pääosin kummun keskustaa lähempänä olevalla puolella, Kummunkadun puolella. Osoite on Kummunkatu 21.