Iida Antola (2).jpg

Iida Antola

SOPRAANO

Sopraano Iida Antola (s.1990) valmistui kuoronjohtajaksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2015 ja jatkoi sen jälkeen solistisiin lauluopintoihin Berliinin Universität der Künste -korkeakouluun Elisabeth Werresin luokalle. Antolalla on diplomit sekä kuoronjohdosta, pianonsoitosta että laulusta.

Antola teki debyyttinsä Suomen Kansallisoopperassa syksyllä 2017 Paminan roolissa Mozartin oopperassa Taikahuilu. Kaudella 2018-2019 häntä kuullaan Kansallisoopperan Phantom of the Opera -produktiossa Christinen osassa sekä Crobylen roolissa Massenet’n oopperassa Thaïs. Antolan muihin rooleihin kuuluvat Dido (Purcell: Dido and Aeneas), Poppea (Monteverdi: Poppean kruunaus), Clorinda (Rossini: La Cenerentola), Annina (Verdi: La Traviata) ja Suora infermiera (Puccini: Suor Angelica).

Antola on laulanut solistina useissa oratorioteoksissa, kuten Händelin Messias, Mozartin Requiem, Haydnin Vuodenajat ja Pergolesin Stabat Mater, ja konsertoinut lied-resitaalein Bukarestin Ateneumissa, Ploiestin Filharmoniassa, Würzburgin Mozart-juhlilla sekä Crescendo-festivaaleilla Berliinissä. Antola on kotonaan niin barokin kuin nykymusiikin parissa ja Sulasol on julkaissut joitain hänen sävellyksiään.

Antola on palkittu kotimaisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa. Vuonna 2017 hän voitti 1. palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa ja hänet palkittiin 2. palkinnolla kansainvälisessä Paula Salomon-Lindberg Lied-kilpailussa Saksassa. Kesällä 2015 Antola oli paitsi Timo Mustakallio -laulukilpailun finalisti, myös Tampereen Sävel -katselmuksen ”Vuoden nuori kuoronjohtaja”.

www.iidaantola.com